MƏNTİQ TESTLƏRİ - 27 January 2011 - Azərbaycan milli internet məkanı
F U L L

    Our poll

    Rate my site
    Total of answers: 29

    Statistika


    Cəmi: 1
    Qonaq: 1
    İstifadəçi: 0

    Login form

    E-mail:
    şifrə:
    Main » 2011 » Yanvar » 27 » MƏNTİQ TESTLƏRİ
    0:00 AM
    MƏNTİQ TESTLƏRİ
     
     
     
    1)WWW-nin açması hansı mənanı verir?
     a)Qlobal şəbəkə b)Dünya əlaqələndirici şəbəkəsi c)Dünya hörümçək toru d) Kürəsəl şəbəkə e)Dünya internet saytları.                  
     
    2) 4-25, 5-36, 8-81, 10-?
     a)100 b)101 c)121 d)144 e)131
     
    3)İşləyərkən geri qalan saat sutka dəyişəndə düz işləyən saata uyğunlaşdırıldı. Saat hər bir saatda 5 dəqiqə geri qaldı və 5 saat əvvəl tamamilə dayandı. İndi saat 7-yə 10 dəqiqə qalıbsa, xarab saat neçəni göstərir? (Təxminən)
    a) 2 tamam b)1-ə 10 dəqiqə qalıb c) 2-yə 20 dəqiqə işləyib d) 1-ə 20 dəqiqə qalıb e) 2-yə 10 dəqiqə qalıb.
     
    4)Aşağıdakı sözdə hərflərin yeri dəyişilib. Bərpa etsək nə adı alarıq?              Altinatad.
    a)Okean b)Məhv olmuş əfsanəvi ada c)Qədim yunan gözəllik ilahəsi d)Cənubi Amerikada dağ zirvəsi e)Materiklərdən ən kiçiyi
     
    5)Tamamlayın:
                  q,w,e,r,t,y,?

    a)v b)b c)i d)u e)x.
     
     
    6)Malın qiyməti 4 dəfə bahalaşıbsa, mal neçə faiz bahalaşıb?
    a)4 faiz b)300 faiz c)400 faiz d)500 faiz e)40 faiz
     
     
    7)3-6, 9-72, 2-2, 5-?

    a)23 b)20 c)18 d)63 e)51
     
     
    8) Sualın yerinfə olmalı fiquru müəyyən edin.
     
    9)400 yerlik kvadrat şəkilli zalda sıraların sayını nə qədər azaldıblar ki,yerlər 40% azalıb?
     
     a)6 b)10 c)8 d)40 e)5
     
     
    10)Adillə Amilin birgə pulu bankda bir ilə 20%-lik şərtlə artaraq 960$ oldu. Əgər Amilin indiki pulu Adilin pulundan 3 dəfə çox isə, Amilin pulunun artımı nə qədərdir?
     
    a)120 b)20 c)40 d)140 e)160
    Category: Məntiq | Views: 2736 | Added by: LaZa | Tags: mentiqi suallar testler mentiq yeni | Rating: 2.0/1
    Total comments: 2
    0   Spam
    2 $Ad$   (2011-11-20 9:04 PM)
    1.c
    2.a

    0   Spam
    1 $Ad$   (2011-10-04 4:39 PM)
    1.C
    2.C
    3.C
    4.B
    5.D
    6.E
    7.B
    8.B
    9.B
    10.A

    Only registered users can add comments.
    [ Registration | Login ]

    Axtar

    Təqvim

    «  Yanvar 2011  »
    BazarBeÇaÇerCaCŞn
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031

    Arxiv

    Dostlarımız